Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

“START la Antreprenoriat în Nord-Est (S.A.N-E)”, ID: POCU/82/3/7/105269

Conferință de presă în Bacău

Quanta Resurse Umane S.R.L. a susținut la Bacău, pe 20 aprilie 2018, în parteneriat cu INFOPROB S.R.L., o conferință de presă pentru promovarea proiectului ”Start la Antreprenoriat în Nord-Est (S.A.N-E)”.

La conferință au participat 54 de invitați atât din Bacău, cât și din localitățile din proximitate. Au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor publice locale și regionale, ai companiilor cu activitate în zonă, ai celor două instituții universitare, ”Vasile Alecsandri” și George Bacovia”, ai ONG-urilor locale, precum și persoane interesate direct de înscrierea în proiect. Ne-a bucurat să constatăm că printre cei prezenți s-au aflat foarte mulți tineri, mulți dintre ei reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale pentru tineret foarte active în domeniul lor. De asemenea, ne-au onorat cu prezența antreprenori de succes, care au împărtășit celor prezenți din experiența lor în afaceri. Am constatat, de asemenea, interesul ridicat al presei băcăuane pentru proiect. Toate acestea nu fac decât să încurajeze inițiativa antreprenorială a locuitorilor, din care, finalmente, va avea de câștigat, pe termen lung, întreaga comunitate.

Conferința a creat contextul prezentării unor informații de interes pentru participanți, abordându-se subiecte precum:

  • Oportunități de participare la proiect și beneficii pentru participanți
  • Criterii de eligibilitate a participanților și modalități de înscriere
  • Informații generale despre proiect
  • Beneficiile proiectului pentru comunitate
  • O analiză competentă a dezvoltării antreprenoriatului în regiune prezentată de dl. dr. ing. Dan Popa de la P.I.J.M.M. Bacău
  • O prezentare avizată a d-lui conf. univ. dr. Radu Florea privind necesitatea încurajării antreprenoriatului local
  • Un punct de vedere profesional al d-nei conf. univ. dr. Roxana Mironescu despre spiritul antreprenorial al studenților săi
  • Secrete ale unei afaceri de succes din perspectiva d-lui Gheorghe Baciu, antreprenor prosper din Moldova

Partea cea mai animată a conferinței, care a dus la dialoguri aprinse, a fost sesiunea de întrebări și răspunsuri. Dezbaterile s-au axat, în esență, pe găsirea unor răspunsuri realiste la întrebările legate de șansa de reușită a unei afaceri administrate de un tânăr fără experiență în domeniu. Părerile au fost, așa cum era normal, pro și contra. Și unele și altele au avut un impact pozitiv asupra tinerilor prezenți; ei au declarat la final că au ajuns la concluzia că dezbaterile nu au făcut decât să-i motiveze și mai mult să își încerce șansa ca antreprenori.

Alte detalii despre conferință găsiți în comunicatul de presa din 22.04.2018 din secțiunea MEDIA, iar imagini de la eveniment se află în secțiunea GALERIE.